Επαφές των στρατιωτικών επιτελείων Ρωσίας – Τουρκίας για τις επιχειρήσεις στη Συρία

Η Μόσχα πραγματοποιεί πλέον απευθείας επαφές με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα επεισόδια παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου από τα μαχητικά της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία επιχειρούν στη Συρία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

«Αποκαταστήσαμε επαφή με τους Τούρκους εταίρους μας στο γενικό επιτελείο», ανέφερε ο Σόιγκου. Η «άμεση σύνδεση δημιουργήθηκε για το έργο μας κοντά στα σύνορα της [Συρίας και της] Τουρκίας, ώστε να προληφθούν συνοριακά και αεροπορικά επεισόδια», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης επιβεβαίωσε ότι την 3η Οκτωβρίου, ένα μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-30 Flanker εισήλθε για μερικά δευτερόλεπτα στον τουρκικό εναέριο χώρο και υποστήριξε πως αυτό έγινε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαίωσε χθες ότι η Μόσχα έδωσε πλήρεις εξηγήσεις στην Άγκυρα όσον αφορά το συμβάν και εξέφρασε την ελπίδα οι διμερείς σχέσεις να μην επιδεινωθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος