Έως και 200.000 παιδιά στην Αγγλία αναμένεται να βρεθούν στον δρόμο

Έως και 200.000 παιδιά στην Αγγλία, αναμένεται να βρεθούν στον δρόμο, γιατί οι οικογένειες τους απειλούνται με έξωση με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και την άρση των μέτρων στήριξης του κορωνοϊού που αφήνουν πολλούς με τον κίνδυνο να μείνουν άστεγοι, σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης.

Έρευνα του Shelter διαπίστωσε ότι περισσότερες από 100.000 οικογένειες στην Αγγλία έχουν λάβει ειδοποιήσεις για έξωση ή έχουν μείνει πίσω στις πληρωμές ενοικίου τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους μετά την άρση της κυβερνητικής απαγόρευσης των εξώσεων τον Μάιο του τρέχοντος έτους αναφερεται στην εφημερίδα Financial Times.

Η Shelter, υπολογίζει ότι 55.000 παιδιά έχουν ήδη εκδιωχθεί από τα σπίτια τους τελευταίους τρεις μήνες. Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα της YouGov σε περισσότερους από 3.600 ενήλικες , όπου περίπου το ένα τρίτο των οποίων είχαν παιδιά. Η πίεση στους ενοικιαστές στις κοινωνικές κατοικίες είναι πιθανό να επιδεινωθεί στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα του think-tank του Resolution Foundation που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι σχεδόν 5 εκατομμύρια οικογένειες που ζουν σε εργατικές κατοικίες στην Αγγλία θα αντιμετωπίσουν αυξήσεις ενοικίων κατά 4,1% ή κατά μέσο όρο £202 ετησίως τον Απρίλιο του 2022, που είναι η μεγαλύτερη ονομαστική αύξηση των ενοικίων σε μια δεκαετία και είναι πιθανό να συμπέσει με την αύξηση του κόστους διαβίωσης.

«Η τελευταία αύξηση θα ασκήσει ιδιαίτερη πίεση στα δύο εκατομμύρια ενοικιαστές εργατικών κατοικιών που δεν λαμβάνουν επίδομα στέγασης, αλλά που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πτώση των μισθών, αύξηση των φόρων και εκτίναξη των λογαριασμών ενέργειας», δήλωσε ο Lindsay Judge, διευθυντής ερευνών στο Resolution Foundation.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος