Έντονο κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη: Σφοδρός χιονιάς και τσουχτερό κρύο

Array

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, η οποία πλήττεται από σφοδρό κύμα χιονιά, με απίστευτα προβλήματα στους δρόμους και εκατοντάδες ακυρωμένες πτήσεις. Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή ανακοπή, καθώς έπεσαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Μπέλιγχαμ, που βρίσκεται κοντά στο Μπέρμιγχαμ.

Τα σωστικά συνεργεία έσπασαν τον πάγο στη λίμνη Μπέλιχαμ κοντά στο Μπέρμιχαμ, καθώς υπήρχαν αναφορές για παιδιά που έπαιζαν. Με τη βοήθεια ειδικών φακών λεντ ανέσυραν τα τέσσερα, τα οποία εσπευσμένα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Τα τρία από τα παιδιά κατέληξαν λίγες ώρες μετά.

«Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο, αν οι διασώστες βρήκαν όλους όσους έψαχναν. Τα συνεργεία θα παραμείνουν όλο το βράδυ και το πρωί, όπως πληροφορηθήκαμε, για προληπτικούς λόγους» ανέφερε δημοσιογράφος.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και μείον 15 βαθμών, που πλήττουν το Ηνωμένο Βασίλειο φέρνουν σε ακόμα δυσχερέστερη θέση τα 3 εκατομμύρια των χαμηλόμισθων Βρετανών που δε μπορούν να κρατήσουν τα σπίτια τους ζεστά. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του πάγου και της ομίχλης. Οχήματα συγκρούστηκαν κι έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι.

Προβλήματα και στην Σλοβακία από τη σφοδρή χιονοθύελλα, που αιφνιδίασε ακόμα και τους επαγγελματίες οδηγούς. Οδηγοί ακινητοποιημένων λεωφορείων περίμεναν ώρες στο κρύο τα ρυμουλκά.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη γειτονική Πολωνία, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα. «Μπορείς να γλιστρήσεις και γλίστρησα ήδη, όταν έφευγα από το σπίτι» δήλωσε ένας Πολωνός οδηγός.

Σπίτια βυθισμένα στα νερά σε Βοσνία και Κροατία. Η υπερχείλιση του ποταμού Ούνα κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών, εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων, προκάλεσε την κατάρρευση γέφυρας και τεράστιες καταστροφές σε κατοικίες και καλλιέργειες, αλλά και την εκκένωση χωριών. «Η 87χρονη μητέρα μου, το σπίτι της έχει πλημμυρίσει με περίπου μισό μέτρο νερό από τις 11:30 χθες το βράδυ, το ίδιο συνέβη και με τη γειτόνισσα της. Πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει» είπε κάτοικος της Βοσνίας. Από τις κατολισθήσεις, που προκάλεσαν οι πλημμύρες, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Επιμέλεια: Άγις Μενούτης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος