Έντονη αντίδραση του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών για το περιστατικό στη Χάγη κατά του κορανίου

Array

ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Aριάνα Φερεντίνου

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση με στόχο το Ιερό Κοράνι στη Χάγη της Ολλανδίας και κάλεσε τον Ολλανδό πρέσβη στην Άγκυρα Joep Wijnands για να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια της Άγκρας για το περιστατικό.

Σε γραπτή δήλωση σχετικά με την επίθεση με στόχο το Ιερό Κοράνι στην Ολλανδία. το ΤΥΠΞ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άθλια επίθεση ενός ισλαμοφοβικού ατόμου στη Χάγη της Ολλανδίας, στις 22 Ιανουαρίου, με στόχο το ιερό μας βιβλίο, το Ιερό Κοράνι. Μετά τη Σουηδία, αυτή τη φορά στην Ολλανδία προσβάλοντας τις ιερές αξίες μας.

Αυτή η απεχθής πράξη που προσβάλλει τις ιερές μας αξίες και περιλαμβάνει ένα έγκλημα μίσους, αυτή τη φορά στην Ολλανδία μετά τη Σουηδία, είναι μια σαφής δήλωση ότι η ισλαμοφοβία, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία δεν έχουν όρια στην Ευρώπη. Αυτές οι ενέργειες στοχεύουν άμεσα τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, τις ηθικές αξίες και την κοινωνική ανοχή όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Βλάπτει επίσης την κουλτούρα της ειρηνικής συμβίωσης.

Ο Ολλανδός Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο Υπουργείο μας και του διαμηνύσαμε με έντονες εκφράσεις ότι καταδικάζουμε και διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την αποτρόπαια και απεχθή πράξη, και απαιτήσαμε από την Ολλανδία να μην επιτρέψει τέτοιες προκλητικές ενέργειες. Αναμένουμε από τις ολλανδικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες κατά του δράστη του περιστατικού και να εφαρμόσουν συγκεκριμένα μέτρα για να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος