Έντι Ράμα: Οι νέοι Αλβανοί δεν έφεραν ναρκωτικά εδώ, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός στην Βρετανία

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία, ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή με μια συνομιλία στο αμφιθέατρο του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Chatham House.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος επισκέπτεται τη Βρετανία, ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή με μια συνομιλία στο αμφιθέατρο του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Chatham House.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση της χώρας του απέναντι στις γεωπολιτικές προκλήσεις και τη μαζική μετανάστευση νέων στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ράμα είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι νέοι Αλβανοί που έρχονται στη Βρετανία, αλλά οι εγκληματίες που χρησιμοποιούνται στα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Ο κ. Ράμα σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι οι Αλβανοί εγκληματίες δεν έφεραν το έγκλημα στην Βρετανία ούτε τα ναρκωτικά αλλά βρήκαν μια έτοιμη αγορά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι κοινός τόπος η οικοδόμηση κοινής επιχειρησιακής πύλης για την πάταξη των εγκληματικών δικτύων.

Ο κ. Ράμα αναφέρθηκε στην συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουάνκ και εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι οι νέοι Αλβανοί έρχονται στην Βρετανία, αλλά όταν εγκληματίες εκμεταλλεύονται τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Εξήγησε επίσης πως ό ίδιος δεν έχει πρόβλημα με το κλείσιμο των συνόρων της Βρετανίας, αλλά τόνισε πώς δεν πρέπει να αφεθούν οι νέοι Αλβανοί στην εκμετάλλευση από εγκληματίες. Ο κ. Ράμα επέμεινε πολύ σε αυτή τη διάκριση λέγοντας ότι “εάν οι Βρετανοί ομολόγοι μας ακούσουν, αυτό θα είναι πολύ επιτυχημένο και αποδοτικό και για τις δύο χώρες.

Πηγή: Τop Channel

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος