Ένθετο Κόσμος: Τρεις βρετανοί νεκροί από την επίθεση του Ισραήλ σε αυτοκινητοπομπή με βοήθεια

Οργή Λονδίνου για το χτύπημα του Ισραήλ σε αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι τρεις Βρετανοί. 

Η συζήτηση για πόλεμο εντατικοποιείται και πάλι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο πόσο έτοιμη είναι η Βρετανία στην πιθανότητα εκτεταμένων συγκρούσεων. 

Σήμερα αναμένονται οι σοροί των τριών Βρετανών εργαζόμενων σε οργανώσεις για τον επισιτισμό της Γάζας σε κλίμα λύπης αλλά και θυμού για την ισραηλινή επιδρομή που τους κόστισε τη ζωή. 

Ο Χέρζι Χάλεβι, αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο των εργαζόμενων μετά από την επικοινωνία που είχαν ο Βρετανός πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογο του.

Χτες η Ντάουνινγκ Στρίτ εξέδωσε ενημέρωση για τηλεφώνημα που είχαν ο Ρίσι Σούνακ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με γλώσσα κάθε άλλο παρά διπλωματική που συνήθως έχουν αυτές οι ανακοινώσεις. «Η κατάσταση είναι ολοένα και πιο αφόρητη» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός στον ισραηλινό ομόλογο του.

Με σκληρή και κατηγορηματική γλώσσα ο Βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε στο Ισραήλ ότι «ο δίκαιος στόχος του» να νικήσει τη Χαμάς δεν θα επιτευχθεί επιτρέποντας μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

Σήμερα όμως ο Υπουργός Εξωτερικών φτάνοντας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, άλλαξε τον τόνο, χαιρετίζοντας την υπόσχεση που του έδωσε ο ισραηλινός ομόλογος του για μια πλήρη, επείγουσα και διαφανή έρευνα για το πώς επιτράπηκε να συμβεί αυτό το φοβερό γεγονός.

Ο Λόρδος Κάμερον είπε επίσης ότι το Ισραήλ υποσχέθηκε να επιτρέψει πολύ περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, έως και 500 φορτηγά την ημέρα, κάτι που η Βρετανία θα παρακολουθεί πολύ στενά για να βεβαιωθεί ότι αυτό θα συμβεί. Ο πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ζητούν τον τερματισμό της πώλησης όπλων στο Ισραήλ.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤnews

Πλουσιότεροι από ποτέ οι δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο συγκεντρώνουν συνολικό πλούτο που υπολείπεται του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Στον κατάλογο με τους πλουσιότερους που μόλις δημοσίευσε το περιοδικό Φόρμπς, περιλαμβάνονται 10 Έλληνες και –για πρώτη φορά– χάρη στην θερμή υποδοχή της περιοδείας της, η δημοφιλής τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος