Ένθετο Κόσμος: Το εμβληματικό Concorde επέστρεψε στο μουσείο Ίντρεπιντ της Νέας Υόρκης

Το τελευταίο του ταξίδι με φορτηγίδα έκανε ένα παροπλισμένο Concorde,  το οποίο μεταφέρθηκε μέσω του ποταμού Χάντσον από το Μπρούκλιν στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το ταχύτερο επιβατικό αεροσκάφος όλων των εποχών εκτίθεται στο Μουσείο Ίντρεπιντ από το 2003 και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες εδώ και 20 χρόνια ως “ένας αληθινός θρύλος της αεροπορίας”. Ωστόσο, το εμβληματικό αεροσκάφος της British Airways απομακρύνθηκε τον Αύγουστο για έργα αποκατάστασης και συντήρησης και επέστρεψε στην βάση του.  Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέχει το ρεκόρ για την ταχύτερη υπερατλαντική πτήση μόλις σε 2 ώρες και 52 λεπτά  από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προς το Χίθροου του Λονδίνου στις 7 Φεβρουαρίου του 1996. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤnews

Ρωσία: Στην Ρωσία ξεκίνησε η τριήμερη εκλογική διαδικασία, που θα εξασφαλίσει μία ακόμη εξαετή θητεία για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σαν άλλος Τσάρος, διεκδικεί την προεδρία με αντιπάλους που δεν έχουν καμία ελπίδα εκλογής. Μισητός για τους Δυτικούς, λόγω του περιορισμού των ελευθεριών στη χώρα του και την ΑΝΕΛΕΗΤΗ δίωξη των αντιπάλων του, φέρεται να εξασφαλίζει την αποδοχή από τον Ρωσικό λαό, ειδικά μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Να δούμε το ενδιαφέρον βίντεο του Σερίφ Μεχμέτ. 

ΗΠΑ: Στις ηνωμένες Πολιτείες, μετά την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος από τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ και παρά το γεγονός ότι οι προκριματικές εκλογές είναι ακόμα σε εξέλιξη, όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στο στόχαστρο Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών είναι οι πολιτείες-κλειδιά, στις οποίες το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο κάθε φορά… και είναι αυτές που αναδεικνύουν τον πρόεδρο της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος