Ένθετο Κόσμος: Θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ισπανία – Στους 30 ο υδράργυρος στη Μάλαγα

Τους 30 βαθμούς Κελσίου «άγγιξε» ο υδράργυρος στη νότια Ισπανία, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ για τον Δεκέμβριο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης της χιονοδρομικής σεζόν. 

Σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμή μάζα αέρα που οδήγησε στην άνοδο της θερμοκρασίας στην Ιβηρική, «είναι μία από τις θερμότερες που έχουν περάσει ποτέ πάνω από την Ισπανία τον μήνα Δεκέμβριο. Στη Μάλαγα, ο κόσμος κατέκλυσε τις παραλίες, ενώ βορειότερα και στη Βαλένθια ο υδράργυρος πλησίασε τους 27 βαθμούς, 2 βαθμούς πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ της πόλης αυτή την εποχή. 

Οι ελπίδες για λευκά Χριστούγεννα απομακρύνονται για τους Ισπανούς ενώ και τα χιονοδρομικά γύρω από τη Μαδρίτη δεν έχουν ανοίξει ακόμα καθώς δεν έχουν χιόνι. Σταδιακή Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στη χώρα από σήμερα 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Την υποτίμηση του εθνικού νομίσματός της κατά τουλάχιστον 50% έναντι του δολαρίου αποφάσισε η Αργεντινή σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την οικονομία της.

ΜΕΞΙΚΟ

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στη βασιλική ης Παναγίας της Γουαδελούπης στην Πόλη του Μεξικού για να τιμήσουν την ετήσια ομώνυμη γιορτή. Δεν ήταν λίγοι οι πιστοί από άλλες πόλεις, που είχαν κατασκηνώσει στον γύρω αύλιο χώρο την προηγούμενη νύχτα, αφού περπάτησαν για μέρες για να φτάσουν στην εκκλησία σε ένδειξη θρησκευτικής πίστης και αφοσίωσης. 

Η Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης είναι το δεύτερο πιο επισκέψιμο καθολικό ιερό στον κόσμο μετά τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. Κατασκευάστηκε δίπλα σε ένα λόφο στη βόρεια Πόλη του Μεξικού, όπου οι Καθολικοί πιστεύουν ότι η Μαρία, η μητέρα του Ιησού, εμφανίστηκε σε έναν άνδρα από τη φυλή των Αζτέκων το 1531, ένα γεγονός που συνδέεται με την έναρξη της καθολικής μετάβασης στο Μεξικό. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος