Ένθετο Κόσμος: Στη Βρετανία 1 στους 4 δασκάλους έχει κάνει χρήση αλκοόλ για να ανταπεξέλθει

Στη Βρετανία τώρα και σε νέα έρευνα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.  Επίθεση από μαθητή έχει δεχθεί τουλάχιστον ο ένας στους πέντε εκπαιδευτικούς στην Αγγλία. 

Ένας στους τέσσερις δασκάλους δηλώνει ότι κάνει χρήση αλκοόλ στην προσπάθεια να ανταπεξέλθει στις συνθήκες εργασίας, ενώ οι εννέα στους δέκα πιστεύουν ότι η δουλειά έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Την δημοσκόπηση έκανε ανάμεσα στα μέλη του ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία εκπαιδευτικών (NASUWT) του Ηνωμένου Βασιλείου ρωτώντας 11.754 άτομα.


Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των εκπαιδευτικών αύξησε την κατανάλωση αλκοόλ τον τελευταίο χρόνο λόγω της εργασίας τους, ενώ το 12% ανέφερε ότι χρησιμοποιεί ή αυξάνει την εξάρτηση του από αντικαταθλιπτικά.


Επίσης περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε (84%) εκπαιδευτικούς βίωσαν περισσότερο εργασιακό στρες τον τελευταίο χρόνο.


Η έρευνα, διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και δείχνει ότι το 86% των εκπαιδευτικών πιστεύει ότι η δουλειά τους έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία τους τελευταίους 12 μήνες.


Η εικόνα επιδεινώνεται όταν λάβουμε παράλληλα υπόψη έτερη έρευνα του BBC που αποκαλύπτει ότι σχεδόν ένας στους πέντε δασκάλους στην Αγγλία έχει χτυπηθεί από μαθητή φέτος. “Ατελείωτη μάχη” χαρακτήρισε την καθημερινότητα στα σχολεία ένας απ΄τους ερωτώμενους ενώ άλλος δάσκαλος είπε ότι το φτύσιμο, οι βρισιές και το πέταγμα καρέκλας ήταν μεταξύ των πραγμάτων που συνέβαιναν συχνά.


15% των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσαν ότι έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση από μαθητή όταν εργάζονταν στο σχολείο.


Ο Dr Patrick Roach, γενικός γραμματέας του σωματείου NASUWT, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι η βία και η κακοποίηση στα σχολεία “έχουν αυξηθεί σημαντικά” μετά την πανδημία.

Το ρεπορτάζ είναι της Ευδοξίας Λυμπέρη

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤnews

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ευρώπη. Πλημμύρες σε Γαλλία και Ιταλία. Θυελλώδεις άνεμοι και νεκροί από πτώσεις δέντρων στην Πολωνία. Ζέστη και αφρικανική σκόνη στη Ρουμανία.
 

Η Βαρκελώνη σε κατάσταση συναγερμού. Τρωκτικά και κατσαρίδες βγαίνουν από τους υπονόμους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος