Ένθετο Κόσμος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Καταλονία λόγω της ξηρασίας

Αντιμέτωποι με ιστορικών διαστάσεων ξηρασία, τη χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή αυτή της βορειοανατολικής Ισπανίας, οι κάτοικοι της Καταλονίας ετοιμάζονται για την επιβολή αυστηρών περιορισμών στη χρήση νερού, αναμένοντας τις βροχές που δεν έρχονται.

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» τέθηκε η Καταλονία λόγω της ιστορικών διαστάσεων ξηρασίας που πλήττει εδώ και τρία χρόνια ισπανική περιφέρεια, όπου τα αποθέματα νερού βρίσκονται σε κρίσιμο επίπεδο. Τα μέτρα αφορούν περίπου 200 χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις, περιλαμβανομένης της Βαρκελώνης. Υιοθετήθηκαν καθώς το επίπεδο στους ταμιευτήρες νερού έπεσε στο 16% της χωρητικότητάς τους. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπής του νερού στα νοικοκυριά της Βαρκελώνης. Ωστόσο, κάθε κάτοικος μπορεί να καταναλώσει έως 200 λίτρα την ημέρα.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

Αργεντινή

Στην Νότια Αμερική η θερινή περίοδος στην περιοχή χαρακτηρίζεται από τα διαδοχικά κύματα καύσωνα εξαιτίας του ωκεάνιου φαινομένου Ελ Νίνιο. Μάλιστα, τα κλιματικά μοντέλα των Κέντρων Προβλέψεων παγκοσμίως εκτιμούν ότι η επιρροή του θα συνεχιστεί μέχρι και Μάιο.

Αυστραλία

Στην Αυστραλία οι κροκόδειλοι στη Βόρεια Επικράτεια της αχανούς χώρας προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το θέαμα που προσφέρουν είναι εντυπωσιακό αλλά όπως προειδοποιούν οι αρμόδιοι, πολλοί επισκέπτες συμπεριφέρονται σαν να έχουν άγνοια κινδύνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος