Ένθετο Κόσμος: Οι μητροπόλεις του κόσμου ετοιμάζονται για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς

Η στιγμή που θα αποχαιρετήσουμε το 2023 πλησιάζει και στις μητροπόλεις του κόσμου ετοιμάζονται για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς. 


Στην Αυστρία, τη δεύτερη πρόβα της πραγματοποίησε  η Φιλαρμονική Ορχήστρα  της Βιέννης για την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία. Ενώ στην πόλη της Νέας Υόρκης, κάτοικοι και επισκέπτες μετά χαράς “ξεφορτώθηκαν” τις κακές αναμνήσεις της χρονιάς που φεύγει, ευχόμενοι η νέα που θα έρθει να είναι καλύτερη!  

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το Κολοράντο, και το Μέιν αποφάσισε να αποκλείσει τον Ντόναλντ Τραμπ από τα ψηφοδέλτια για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών.

Η απόφαση της πολιτείας εδράζεται στο επιχείρημα ότι ο πρώην πρόεδρος προκάλεσε εξέγερση όταν διακίνησε ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική απάτη στις εκλογές και κάλεσε τους υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2020. Για “αθλια” απόφαση έκανε λόγο η πλευρά του πρώην προέδρου και ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά. Πολιτειακό δικαστήριο θα αποφανθεί για το ζήτημα ωστόσο μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητα εκλογής του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αναμένεται να εντείνει τις πιέσεις σε ανώτατο επίπεδο, στο Ανώτατο ομοσπονδιακό Δικαστήριο, να επιλύσει γενικά το ζήτημα της εκλογιμότητας του Ντόναλντ Τραμπ. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος