Ένθετο Κόσμος: Ιρακινοί αρχαιολόγοι επανενώνουν θησαυρούς που λεηλατήθηκαν από τον ISIS

Στο Ιράκ οι αρχαιολόγοι έφεραν και πάλι στο φως, μοναδικούς αρχαίους θησαυρούς από την ασσυριακή πόλη Νιμρούντ. Είχαν λεηλατηθεί από τον ISIS πριν από δέκα χρόνια.

Η σχολαστική ανασκαφική εργασία έχει αποδώσει περισσότερα από 35.000 θραύσματα, τα οποία οι επιστήμονες συναρμολογούν προσεκτικά με στόχο να αναδείξουν και πάλι ανάγλυφα, γλυπτά και διακοσμημένες πλάκες που απεικονίζουν μυθικά πλάσματα, τα οποία είχαν κοσμήσει το παλάτι του Ασσυριανού βασιλιά Ασουρνασιρπάλ του δεύτερου πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNews

– Για τρίτη ημέρα μαίνεται ο πύρινος όλεθρος στο Λος Άντζελες. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών… Ανυπολόγιστες οι καταστροφές. 

– Το 2024 ο πλανήτης ξεπέρασε το όριο του ενάμισι βαθμού Κελσίου ως προς την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, που τέθηκε με τη Συμφωνία του Παρισιού. Αυτό αποκαλύπτει το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Κοπέρνικος. 

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος