Ένθετο Κόσμος: «Αξιοθρήνητη» χαρακτηρίζει την παρένθετη μητρότητα το Βατικανό

Με μια χάρτα 20 σελίδων η Αγία Έδρα του Βατικανό χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη» και «σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού», την παρένθετη μητρότητα, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε οικουμενικό αδίκημα.

Το γραφείο δογμάτων εξέδωσε τη διακήρυξη για την αξιοπρέπεια που επεξεργαζόταν εδώ και πέντε χρόνια και έρχεται μόλις 4 μήνες μετά την ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους συντηρητικούς επισκόπους.

Το Βατικανό επανέλαβε την απόρριψη της «θεωρίας του φύλου», δηλαδή στην ιδέα ότι το βιολογικό φύλο μπορεί να αλλάξει.

Η διεθνής κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ χαρακτηρίζει επικίνδυνη τη νέα απόφαση του Βατικανού εκφράζοντας ανησυχίες ότι στο όνομα αυτής αυτή μπορεί να διαπραχθούν αδικήματα.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ  εξέφρασε δημοσίως τον ενθουσιασμό του από το πώς ερμήνευσε η Μπιγιόνσε το τραγούδι «Blackbird». Το τραγούδι προέρχεται από το White Album των Beatles και ο ίδιος εκτιμά ότι πρόκειται για μια υπέροχη εκδοχή που ενισχύει το μήνυμα πολιτικών δικαιωμάτων που τον ενέπνευσε να γράψει το τραγούδι εξαρχής. Η υπέροχη φωνή και η αιρετική προσωπικότητα της Έϊμι Γουάινχαουζ ζωντανεύουν στην ταινία για τη ζωή της, με τίτλο “Back to Black” που βγαίνει την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος