Ένθετο Κόσμος: Αϊ-Βασίληδες τρέχουν για καλό σκοπό

Στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών, 300  Αϊ-Βασίληδες έκαναν σκι σε χιονοδρομικό κέντρο για …φιλανθρωπικό σκοπό – τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διοχετευτούν σε πρόγραμμα υποτροφιών.

Και στη Βουδαπέστη, ημίγυμνοι Αϊ-Βασίληδες, συνέχισαν την παράδοση … τρέχοντας στους δρόμους με στόχο επίσης να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

Σε πολιτική συμφωνία για τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου ανάπτυξης και χρήσης των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε μηχανές αναζήτησης και social media κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νέο κανονιστικό πλαίσιο αναμένεται ότι θα ευνοήσει την καινοτομία στην Ευρώπη, περιορίζοντας παράλληλα ενδεχόμενες παρεκτροπές αυτών των πολύ προηγμένων τεχνολογιών. 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:

Ορκίστηκε νέος πρόεδρος της Αργεντινής ο άκρως φιλελεύθερος, Χαβιέ Μιλέι, προειδοποιώντας από την παρθενική του ομιλία πως η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μπορεί να διορθωθεί με ένα «απότομο, επώδυνο δημοσιονομικό σοκ». Ο ακροδεξιός οικονομολόγος εξελέγη πρόεδρος της Αργεντινής τη 19η Νοεμβρίου, εγκαινιάζοντας μία περίοδο αβεβαιότητας στην τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής. 

ΒΕΛΓΙΟ:

Νέα υπόθεση γυναικοκτονίας συγκλονίζει το Βέλγιο. Η 36χρονη Βερονίκ βρέθηκε νεκρή σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στο Κνοκ. Η νοσηλεύτρια έφερε στο σώμα της 200 μαχαιριές.Για την υπόθεση συνελήφθη ο 41ενός ετών πρώην σύντροφος του θύματος. Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, η Βερονίκ διατηρούσε σχέση με τον δράστη περίπου δύο χρόνια. Ωστόσο, λόγω απιστιών αποφάσισε να τον χωρίσει. Τον περασμένο Σεπτέμβριο άρχισαν και πάλι να έχουν επικοινωνία. Αργά το βράδυ της Κυριακής, επέστρεψε στο σπίτι της, εκείνος την επισκέφθηκε λέγοντας ότι ήθελε να πάρει τον υπολογιστή του που είχε αφήσει εκεί. Οι γείτονες αναστατώθηκαν από τη φασαρία που άκουσαν και λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή. Συνολικά, τουλάχιστον 24 γυναικοκτονίες έχουν καταγραφεί στο Βέλγιο μέσα στο 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος