Ένθετο Κόσμος: 10.000 άνθρωποι στην Κίνα χόρεψαν σε απόλυτο συγχρονισμό

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών στην επαρχία Χεμπέι της Κίνας κατέγραψαν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, χορεύοντας απόλυτα συγχρονισμένα παραδοσιακούς χορούς.

Με μοναδικές κινήσεις, περιστρέφοντας ώμους και γοφούς, που αντανακλούν τη δύναμη και την αρμονία, χορεύουν σε απόλυτο συντονισμό. Κρατούν ομπρέλες, που φέρνουν τύχη για ευνοϊκό καιρό για τις καλλιέργειες, καθώς και βάζα για ειρήνη και ευτυχία.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

ΣΟΥΔΑΝ: Δραματική είναι η κατάσταση για 25 εκατομμύρια ανθρώπους στο Σουδάν που δοκιμάζονται από την πείνα. Σύμφωνα με τη UNICEF, έπειτα από 10 μήνες πολέμου, 700.000 παιδιά πιθανόν να κινδυνεύσουν από τη χειρότερη μορφή υποσιτισμού μέσα στο 2024 και δεκάδες χιλιάδες μπορεί να χάσουν τη ζωή τους. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν φύγει απ’ το Σουδάν, αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό, ενώ ο λιμός είναι πολύ κοντά.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι δικηγόροι του ιδρυτή του WikiLeaks επιχειρούν σε μία ύστατη προσπάθεια να πολεμήσουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη. Ο Τζούλιαν Ανσάζ καταζητείται από τις ΗΠΑ για διαρροή μυστικών στρατιωτικών αρχείων το 2010 και το 2011.

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα από τα πιο μεγαλειώδη έργα στην ιστορία της γλυπτικής, υποβάλλεται κάθε δύο μήνες σε καθαρισμό. Η συντήρησή του περιλαμβάνει ξεσκόνισμα με ηλεκτρική σκούπα και ειδικές βούρτσες που απορροφούν από μακριά την σκόνη.

Παρουσίαση: Βάνα Κουτρουλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος