Eντείνονται οι επιθέσεις στην ανατολική και νότια Ουκρανία – 17 εναέριους στόχους έπληξαν οι ουκρανικές δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν το σφυροκόπημα στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Ένα μωρό τριών μηνών είναι μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που σκοτώθηκαν, από ρωσικούς πυραύλους Κρουζ στο λιμάνι της Οδησσού. Στους 18 ανέρχονται οι τραυματίες.

Οκτώ ακόμα άμαχοι σκοτώθηκαν μετά από ρωσική επιδρομή σε χωριό στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής. Στη Χερσώνα, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να πλήξει το ρωσικό στρατιωτικό επιτελείο. Δύο Ρώσοι στρατηγοί έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας.

Στη Μαριούπολη, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι κλιμακώνουν την πολιορκία του εργοστασίου Χάλυβα Αζοφστάλ, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να προειδοποιεί ότι θα ακυρώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, εάν σκοτωθούν οι τελευταίοι υπερασπιστές του πολύπαθου λιμανιού. Στην τρίωρη συνέντευξη Τύπου σε σταθμό του μετρό του Κιέβου, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί σήμερα στο Κίεβο με τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Τρία ρωσικά αεροσκάφη, πέντε πύραυλοι Κρουζ και εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν ανάμεσα στους 17 εναέριους στόχους, που έπληξαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας. Νωρίτερα οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν καταρρίψει δύο ακόμα πυραύλους Κρουζ, που εκτοξεύτηκαν από ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος