Ένταξη Σουηδίας- Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – Τι περιμένει η Άγκυρα

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο και τη στάση της Άγκυρας απέναντι στο θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ΤΥΠΕΞ Τσαβούσογλου είχε χθες τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Φινλανδίας και Σουηδίας όπου φαίνεται ότι επέμεινε ότι η Τουρκία ναι μεν υποστηρίζει την πολιτική ανοικτών θυρών για το ΝΑΤΟ, αλλά οι δυο αυτές χώρες προσφέρουν όπως δήλωσε, «απαράδεκτη και εξωφρενική» υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, έχουν βάλει περιορισμούς σε εισαγωγές προϊόντων για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και φιλοξενούν Κούρδους τρομοκράτες και φυγόδικα μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν στο έδαφός τους.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε να γίνουν συγκεκριμένα βήματα. «Η μεγάλη πλειοψηφία του τουρκικού λαού είναι ενάντια στην ένταξη αυτών των χωρών στον ΝΑΤΟ» είπε.

Τα φιλοκυβερνητικά αλλά και αντικυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στηρίζουν τη συγκεκριμένη στάση της Άγκυρας  σε μια στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση κατά του ΡΚΚ στα σύνορά της με το Ιράκ.

Έμμεσα δε μια τέτοια στάση στέλνει και μήνυμα προς τις ΗΠΑ για το θέμα των F16 για το οποία η Άγκυρα περιμένει ακόμα απάντηση, τη στιγμή μάλιστα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος