Ενοπλη επίθεση στο Κολοράντο – Τζο Μπάιντεν: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε το μίσος»

Array

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε το μίσος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν αντιδρώντας στην ένοπλη επίθεση κατά του κλαμπ στο Κολοράντο Σπρινγκς.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σαφές κίνητρο για την επίθεση αυτή, αλλά γνωρίζουμε ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στόχος αποκρουστικής βίας που πηγάζει από το μίσος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος ζητώντας «να γίνοιυν περισσότερα» για την ρυθμιστική πλαισίωση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

«Μπήκε στο κλαμπ και άρχισε αμέσως να πυροβολεί»: ο 22χρονος δράστης της ένοπλης επίθεσης σε ντισκοτέκ της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κολοράντο Σπρινγκς σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε 18 την περασμένη νύκτρα.

Το Club Q ευχαρίστησε μέσω του Facebook τους ηρωικούς πελάτες που εξουδετέρωσαν τον δράστη και έβαλαν τέλος στην επίθεση.

«Τουλάχιστον δύο πυροβόλα όπλα βρέθηκαν στον χώρο. Εργαζόμαστε για την ταυτοποίηση των όπλων και του ιδίου, αλλά είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε τουφέκι», ανακοίνωσε η αστυνομία του Κολοράντο.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν αμέσως αν ο Αντερσον Λι Ολντρικ, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έδρασε μόνος. Δεν έχουν δώσει επίσης κανένα στοιχείο για το πιθανό κίνητρο του δράστη.

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι στο εσωτερικό της ντισκοτέκ τον αντιμετώπισαν και πάλεψαν μαζί του. Κατάφεραν να τον σταματήσουν», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας.

Το FBI έχει κληθεί από την τοπική αστυνομία να συνδράμει στην έρευνα.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις, ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος κυβερνήτης που εκλέγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε «σοκαρισμένος και συντετριμμένος».

Το κλαμπ είχε ανακοινώσει χθες την οργάνωση βραδιάς «με όλων των ειδών τις ταυτότητες φύλου» με την ευκαιρία της Ημέρα Τρανς Μνήμης που γιορτάζεται την 20ή Νομεβρίου για να τιμήσει την μνήμη της Ρίτα Χέστερ που δολοφονήθηκε το 1998 στις ΗΠΑ.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος