Ενισχύεται η βοήθεια από το ΗΒ στη Συρία

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στα Λευκά Κράνη πρόσθετη χρηματοδότηση για να βοηθήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. 

Δεδομένου του μεγέθους των σεισμών και των δυσκολιών πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές στη βορειοδυτική Συρία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στα Λευκά Κράνη πρόσθετη χρηματοδότηση για να βοηθήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. 

Περισσότεροι από 2.500 εθελοντές των Λευκών Κρανών συμμετέχουν στην ανταπόκριση σε περίπου 40 κοινότητες στη βορειοδυτική Συρία.

Ο υπουργός Επικρατείας για τη Μέση Ανατολή, Λόρδος Ahmad δήλωσε : «Τα Λευκά Κράνη διαδραματίζουν κρίσιμο και σωτήριο ρόλο στη Συρία στις πιο απελπιστικές συνθήκες μετά τους σεισμούς. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο για τη μακροχρόνια συνεργασία μας μαζί τους. Τα Λευκά Κράνη, σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης, έχουν επιδείξει ακλόνητη δέσμευση και αφοσίωση. Αυτό περιλαμβάνει τη διάσωση περισσότερων από 115.000 ζωών και την παροχή βασικών υπηρεσιών σε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια Σύρους.

«Η συλλογική μας προτεραιότητα τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι παρέχεται σωτήρια βοήθεια σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύει με  τουλάχιστον επιπλέον 3 εκατομμύρια λίρες την προσπάθεια αυτή για να βοηθήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των Λευκών Κρανών.

Ανταπόκριση από Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος