Ενημερώνει μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Ν. Χριστοδουλίδης – Δεν θα αποδεχθούμε άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Mανιάνα Καλογεράκη

Οι ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή και εντός της ΑΟΖ της ΚΔ εκείνο που αποσκοπούν ανάμεσα σε άλλα είναι να προωθήσουν μια άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού, κάτι το οποίο ούτε εμείς ούτε η διεθνής κοινότητα μπορούμε να αποδεχθούμε ή καν να συζητήσουμε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Προσερχόμενος στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή που πραγματοποιείται στην Πάφο, ο κος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι μετά την έναρξη εργασιών που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, τόσο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο ίδιος ο κος Χριστοδουλίδης, έχουν αρχίσει την ενημέρωση, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

«Σήμερα θα ενημερωθούν και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόκειται για μια ενέργεια που έρχεται και σε αντίθεση με την πρόσφατη προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ σε συνέχεια της προσφυγής της ΚΔ, ενώ το θέμα θα βρίσκεται και στις συζητήσεις υπό το λήμμα των τρέχουσων εξελίξεων στο προσεχές συμβούλιο των Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο».

Οπως ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντηση του ΓΓ με τους δύο ηγέτες αναμενόταν να υπάρξει ένας διορισμός νέου ειδικού αντιπροσώπου για το Κυπριακό, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της υπαναχώρησης της τουρκικής πλευράς, παρόλα αυτά η προσπάθεια δεν έχει τερματιστεί για διορισμό ενός αντιπροσώπου.

«Βλέπουμε κάποια δραστηριοποίηση από κάποια των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας προς την κατεύθυνση επανέναρξης συνομιλιών, θεωρώ ότι αν υπάρχει πραγματική θέληση και πραγματική βούληση, οι εξελίξεις στις κατεχόμενες περιοχές δεν επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την προοπτική επανέναρξης συνομιλιών. Εκείνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση για επανέναρξη συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος