Αύξηση 80% στα τιμολόγια ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια αρχή της Βρετανίας προκαλώντας βαθιά ανησυχία στους πολίτες καθώς μεγαλύτερες αυξήσεις προβλέπονται για τον Ιανουάριο. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποφάσεις καθώς νέα κυβέρνηση θα διαμορφωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ ακτιβιστές προχωρούν σε καταστροφές αντλιών.
Σήμερα η ρυθμιστική Αρχή Ofgem για την ενέργεια ανακοίνωσε το νέο ανώτατο όριο τιμής για τα τιμολόγια. Η τελευταία αναπροσαρμογή ήταν τον Απρίλιο οπότε το όριο αυξήθηκε κατά περίπου 700 λίρες φτάνοντας τις περίπου 2000 για τα νοικοκυριά.
Η Ofgem άλλαξε τον ρυθμό αυξήσεων του ανώτατου ορίου τιμής από εξάμηνο σε τρίμηνο και αναμένεται νέα αύξηση τον Ιανουάριο με τις προβλέψεις να ξεπερνούν τις 5,300 λίρες ετησίως ως αναπροσαρμογή τον Απρίλιο του 2023.
Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος