Ένας χρόνος «Ζeitenwende» – Όλαφ Σολτς: Ειρήνη δεν επιτυγχάνεται με υποταγή

«Αξιοποιήστε την επιρροή σας στη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά ο 'Ολαφ Σολτς απευθυνόμενος στην Κίνα

Τη σταθερή υποστήριξη της Ουκρανίας στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας υποσχέθηκε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Από το βήμα του Mπούντεσταγκ στην πρό ημερησίας διάταξης συζήτηση για τον έναν χρόνο από τη ιστορική του ομιλία για την «τομή εποχής» (Zeitenwende), ο Σολτς τόνισε ότι η «ειρήνη δεν μπορεί να είναι υποταγή» της Ουκρανίας στην επιτιθέμενη Ρωσία. «Με το πιστόλι στον κρόταφο δεν γίνονται διαπραγματεύσεις, παρά μόνον για υποταγή», είπε ο Σολτς, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Ταυτόχρονα ο καγκελάριος έστειλε μήνυμα στην ηγεσία της Κίνας: «Αξιοποιήστε την επιρροή σας στη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου και να μην προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά ο Σολτς. Διαβεβαίωσε ότι «το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος του πολέμου», αλλά θα συνεχιστεί η στήριξη της Ουκρανίας με όπλα. Η Ουκρανία άντεξε και η συνεργασία στο ΝΑΤΟ είναι στενότερη, σημείωσε ο Σολτς.

Ταυτόχρονα δήλωσε ικανοποιημένος που η ηγεσία Σερβίας και Κοσόβου δέχτηκαν την γαλλο-γερμανική πρόταση για την επίλυση της διαφοράς τους, σημειώνοντας ότι το μέλλον των βαλκανικών χωρών, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας είναι στην ΕΕ.

Παράλληλα, ο καγκελάριος σημείωσε ότι η Γερμανία κατάφερε να να περάσει το χειμώνα χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο με 70% πληρότητα στις αποθήκες φυσικού αερίου.

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος