Ενας νεκρός και 24 τραυματίες απο ανεμοστρόβιλο στην πολιτεία ‘Αρκανσο των ΗΠΑ

Ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες Παρασκευή τη Λιτλ Ροκ, μεγάλη πόλη της πολιτείας Άρκανσο, στον αμερικανικό Νότο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, ενημέρωσαν οι αρχές.

«Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο κεντρικό Άρκανσο», ανέφερε μέσω Twitter η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της πολιτείας, η οποία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόσθεσε πως «προσεύχεται για όσους βρέθηκαν και παραμένουν στον δρόμο» αυτού του ανεμοστρόβιλου.

Ο δήμαρχος της Λιτλ Ροκ, ο Φρανκ Σκοτ, έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι ζήτησε από την κυβερνήτρια να αναπτύξει την Εθνοφρουρά για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Τουλάχιστον ένα άτομο αναφέρθηκε νεκρό και δύο δωδεκάδες ή περισσότεροι τραυματίστηκαν, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, στην περιοχή Little Rock, συμφωνα με οσα μεταδίδει το Associated Press.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο UAMS ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τέθηκε σε συναγερμό, καθώς αναμένει να διακομιστούν εκεί πολλοί τραυματίες.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών αντιμετωπίζουν «δυσκολίες να φθάσουν» στις τοποθεσίες όπου πιθανόν υπάρχουν θύματα «εξαιτίας της πτώσης δέντρων», είπε τηλεφωνικά μια εκπρόσωπος της δομής υγείας στο πρακτορείο.

Κάπου 70.000 άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα στο Άρκανσο εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.

Πηγη: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος