Ένας από τους πιο διάσημους μαφιόζους μίλησε

Ο Sami Gravano ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους της οικογένειας της μαφίας Gambino. Σε συνέντευξή του αποκάλυψε τι σήμαινε για εκείνον η Κόζα Νόστρα και ποια ήταν τα υπέρ και τα κατά της μαφίας.

– Η Κόζα Νόστρα είναι μέρος του εαυτού μου ως Ιταλού. Η Κόζα Νόστρα κατάγεται από τη Σικελία. Σχηματίστηκε στη Σικελία τον 12ο αιώνα. Ίσως και λίγο νωρίτερα. Τότε τους έλεγαν οικογένειες  και προστάτευαν τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή, η Koza Nostra μεγάλωσε σε μαφία, ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα υπόλοιπα είναι γνωστά, είπε ο Gravano.

Επισημαίνει ότι ως παιδί δεν είχε το προνόμιο να τελειώσει το λύκειο.

-Και ήθελα να πάω στο κολέγιο και να γίνω γιατρός. Ήμουν σε μια συμμορία. Και η Κόζα Νόστρα με κράτησε στη ζωή. Η μαφία σου δίνει δύναμη. Και κάτι ακόμα – δεν έχω δει ποτέ τη μαφία ως αρπακτικό για την κοινωνία. Κλέβαμε, σκοτωνόμασταν μεταξύ μας. Αλλά ποτέ δεν σκοτώναμε γυναίκες και παιδιά και αθώους ανθρώπους. Δεν σκοτώναμε ανθρώπους έξω από την μαφία. Πήραμε μόνο ένα κομμάτι κέικ. Οι πολιτικοί δεν νοιάζονται. Παίρνουν τα πάντα, είπε ο Gravano.

Λέει ότι η Cosa Nostra έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.

-Αν εσύ κι εγώ είμαστε μέλη της Κόζα Νόστρα και πεθάνεις, η γυναίκα σου γίνεται αδερφή μου. Και δεν χρειάζεται καν να τη δω στη ζωή μου. Τα παιδιά σου μου γίνονται σαν αδέλφια. Αν κάποιος τους απειλήσει, τότε κάποιοι από αυτούς έχουν πρόβλημα μαζί μου. Η δολοφονία είναι μια άλλη ιστορία. Αυτή είναι η κακή πλευρά της Κόζα Νόστρα, η σκοτεινή πλευρά, είπε ο Gravano.

Μιλώντας για τον νόμο της σιωπής, omerta, ο Gravano λέει ότι πραγματικά δεν αντιπροσωπεύει τίποτα αν δεν τον σέβεσαι. Και, όπως λέει, θα έπρεπε να σημαίνει απόλυτη σιωπή. Σημειώνει ότι η προδοσία στη μαφία είναι αναπόφευκτη.

– Η προδοσία στη μαφία είναι αναπόφευκτη. Υπάρχει απλώς φθόνος, απληστία, ζήλια. Όταν συναντάς τέτοιους ανθρώπους, τρέξε μακριά τους. Είναι χειρότεροι από τον βιαστή. Μην έχετε καμία σχέση μαζί τους γιατί θα σας προδώσουν κάποια μέρα. Τέτοιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν, είπε ο Gravano.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος