«Εναγκαλισμός» Ρωσίας – Κίνας παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον

Παραμονή της επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, Μόσχα και Πεκίνο προχώρησαν στην δική τους επίδειξη ενότητας, προαναγγέλλοντας επίσκεψη του προέδρου, Σι Τζινπίνγκ στη Ρωσία.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση της Μόσχας για ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου. Προηγήθηκε μάλιστα η απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν να αναστείλει τη συμμετοχή της Μόσχας στη συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών. Για μεγάλο λάθος έκανε λόγο ο Τζο Μπάϊντεν, ενώ το ΝΑΤΟ προειδοποιεί την Κίνα να μην παράσχει καμία στήριξη προς την Ρωσία.

Παραμονή της επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, Μόσχα και Πεκίνο προχώρησαν στην δική τους επίδειξη ενότητας, προαναγγέλλοντας επίσκεψη του προέδρου, Σι Τζινπίνγκ στη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, να διαψεύδει ότι η Κίνα σκοπεύει να στείλει όπλα στους Ρώσους.

Προειδοποιεί την Κίνα ο Στόλτενμπεργκ

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με μια ενδεχόμενη συνεργασία Κίνας – Ρωσίας: «Η Κίνα δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό επειδή κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και φυσικά, ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να υποστηρίξει την παραβίαση του καταστατικού του ΟΗΕ ή του διεθνούς δικαίου».

Οι έμμεσες απειλές της Μόσχας περί χρήσης πυρηνικών είναι απαράδεκτες, δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διήμερη γενική συνέλευση του Οργανισμού με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου.

Στον αντίποδα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, αφού δήλωσε ότι για μία ακόμη φορά «γερμανικά άρματα μάχης θα σκοτώνουν Ρώσους», κατηγόρησε τη Δύση ότι ωθεί τον κόσμο στην άβυσσο του πολέμου.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται σήμερα να εγκρίνει ψήφισμα με το οποίο θα καλεί να σταματήσει ο πόλεμος της στην Ουκρανία και θα ζητεί από τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ρωσία γιορτάζεται σήμερα η «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας» και ο Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος