Χ. Ακάρ: Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει τις «ασυμβίβαστες και προκλητικές συμπεριφορές»

Array

Να εγκαταλείψει τις «ασυμβίβαστες και προκλητικές στάσεις» κάλεσε την Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ Στον απόηχο του περιστατικού στο Φαρκακονήσι και κάνοντας για άλλη μια φορά το μαύρο – άσπρο υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν προκαλεί και δεν επιτίθεται και πως δεν θα επιτρέψει κανενός είδους παρενόχληση εναντίον της και συνέχισε : «Ειλικρινά απλώνουμε το χέρι φιλίας, μη διστάσετε να κρατήσετε αυτό το χέρι φιλίας».

Ο υπουργός Ακάρ τόνισε τη σημασία των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων και διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων και την εκτόνωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και είπε: «Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται διαβουλεύσεις από τη μια και συνομιλίες για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την άλλη. καθώς και για τις διαδικασίες αποκλιμάκωσης. Δεν μπορούμε να λάβουμε θετική απάντηση από τη γειτονική μας Ελλάδα σε καμία από αυτές» είπε.

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν προσήλθε στις προσκλήσεις για διάλογο, ο Ακάρ είπε ότι η Ελλάδα προσπάθησε να κατηγορήσει την Τουρκία για έννοιες όπως ο νεοοθωμανισμός, ο επεκτατισμός και ο αναθεωρητισμός και έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Τέτοια ρητορική δεν έχει κανένα νόημα και βάση όταν η Ελλάδα έχει καταστρέψει το σημερινό status quo και οπλίσει τα νησιά. Η Ελλάδα, που μόλις χθες άνοιξε πυρ κατά του αλιευτικού μας. Κάνει τα πάντα για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, και αυξάνει την ένταση. Συνεχίζουν να κάνουν τέτοιες προσπάθειες εις βάρος της ευημερίας του ελληνικού λαού. Έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να τους δίνουμε την απαραίτητη απάντηση τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν προκαλούμε, δεν επιτιθέμεθα, ούτε παρενοχλούμε με κανέναν τρόπο, αλλά δεν επιτρέπουμε κανενός είδους παρενόχληση εναντίον μας. Εμείς λέμε ότι δεν θα τα παρατήσουμε. Τα στρατεύματα έχουν επίσης οδηγίες σχετικά με αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι ως προς αυτό. Απλώνουμε ειλικρινά το χέρι φιλίας μας, μην καθυστερείτε κρατώντας αυτό το χέρι της φιλίας, μην διστάσετε.»

Καλώντας την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις όπως είπε «αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις της», ο Ακάρ είπε: «Δεν θα φτάσετε πουθενά με αυτό». προειδοποίησε. Ο Ακάρ επεσήμανε τη σημασία της επίλυσης προβλημάτων μέσω διαλόγου, ειρηνικών τρόπων και μεθόδων και είπε: «Λέμε ευθέως «ελάτε να μιλήσουμε».

Επίσης είπε ότι η παρουσία μας στην Κύπρο συνεχίζεται στο πλαίσιο εγγυήσεων και συμφωνιών συμμαχίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί. Δεν έχουμε παραβιάσει μέχρι σήμερα τα δικαιώματα και τους νόμους των Κυπρίων αδελφών μας και δεν θα τα παραβιάσουμε. Εκεί ιδρύθηκε η ΤΔΒΚ, το θέμα είναι πλέον η αναγνώριση. Οι προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούν».

Ανταπόκριση Τουρκία: Αριάννα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος