ΕΜΑ: Συμφωνία εμπιστευτικότητας μεταξύ ρυθμιστικών αρχών φαρμάκων ΕΕ και Βραζιλίας

Συμφωνία εμπιστευτικότητας με την βραζιλιάνικη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ANVISΑ υπέγραψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA). Η συνεργασία μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών υγείας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αμοιβαία αναγνώριση και την κανονιστική εναρμόνιση δεδομένων, με στόχο τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και των ζώων.

Η συμφωνία επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ανταλλάσσουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα. Αυτό περιλαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα τόσο των ανθρώπινων όσο και των κτηνιατρικών φαρμάκων (ήδη εγκεκριμένα ή υπό αξιολόγηση), καθώς και πληροφορίες για επιθεωρήσεις, κανονιστικές οδηγίες και νομοθεσία.

Οι ρυθμίσεις εμπιστευτικότητας αυτού του τύπου συμβάλλουν στην έγκαιρη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ταχέως αναδυόμενα ζητήματα με παγκόσμιο αντίκτυπο, όπως ελλείψεις φαρμάκων, προβλήματα ποιότητας ή θέματα ασφάλειας και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας συνεργασίας, για παράδειγμα σε κρίσεις όπως η τρέχουσα πανδημία COVID-19.

Η συμφωνία εμπιστευτικότητας, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 26 Μαρτίου 2021, ισχύει για αόριστο χρονικό διάστημα και δεν απαιτεί ανανέωση. Παρέχει το πλαίσιο βάσει του οποίου οι αρχές της ΕΕ και της Βραζιλίας θα αναπτύξουν τη ρυθμιστική τους συνεργασία.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος