Ελβετία: Γέμισαν οι ΜΕΘ – Ακραίες προτάσεις εντατικολόγων

Η Εταιρεία Εντατικολόγων στην Ελβετία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι ΜΕΘ στη χώρα είναι γεμάτες και κάλεσε τους πολίτες να διαλέξουν μέσω διαθήκης με ποιον τρόπο θέλουν να διαχειριστούν την έλλειψη μηχανικής υποστήριξης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εταιρεία Εντατικολόγων, τα 876 κρεβάτια ΜΕΘ, πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από την SGI, τα οποία βρίσκονται στην Ελβετία είναι πλήρη.

Την ίδια στιγμή ένα από τους πιο γνωστούς επιδημιολόγους της χώρας ο Willy Oggier, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην εντατική προτείνει “οι αρνητές του κορονοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους για θεραπεία σε ένα κρεβάτι ή σε έναν χώρο εντατικής θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση στο νοσοκομείο. Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται με το όνομα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Η κατάσταση στην Ελβετία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ασθενών που εισέρχονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος