Ελβετία: Εννέα σκιέρ τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα

Εννέα σκιέρ παρασύρθηκαν χθες Σάββατο από χιονοστιβάδα στις ελβετικές Άλπεις, αλλά υπέστησαν μόνο μικροτραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τους σκιέρ εντόπισαν διασώστες και τους μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Η χιονοστιβάδα σχηματίστηκε κοντά στην κορυφή του όρους Αλφούμπελ (4.206 μ.) στο νοτιοδυτικό τμήμα του καντονιού Βάλε, κοντά στα ιταλικά σύνορα. Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο εμβληματικό όρος Μάτερχορν και στο χιονοδρομικό κέντρο του Τσερμάτ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι 16 άνθρωποι βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα που σχηματίστηκε η χιονοστιβάδα, και ότι όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Εννέα εξ αυτών διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία των πόλεων Βισπ και Σιόν. Τρεις έλαβαν ήδη εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται. «Ήταν πολύ τυχεροί, μπορείτε να το πείτε αυτό», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Άλλοι επτά τουρίστες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο, χωρίς να έχουν υποστεί τραυματισμούς. Τους τελευταίους έξι μήνες, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες στην Ελβετία, ενώ η τύχη ενός εξακολουθεί να αγνοείται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος