«Δεν μπορεί να ζητηθεί από την Ελβετία να παραβιάσει τους νόμους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλέν Μπερσέ, όταν συζητούσε εάν θα μπορούσε να στείλει όπλα στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Ελβετίας μίλησε για το θέμα της ουδετερότητας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Ο Μπερσέ είπε ότι, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις, το αν η χώρα θα έπρεπε ή θα μπορούσε να αλλάξει τη στάση της για την επανεξαγωγή όπλων στην Ουκρανία επί του παρόντος δεν συζητείται, καθώς η ελβετική νομοθεσία είναι πολύ ξεκάθαρη για κάτι τέτοιο.
Η Ελβετία είναι μια ουδέτερη χώρα από το 1815, όπου σύμφωνα με τους δικούς της νόμους δεν μπορεί να στείλει όπλα άμεσα ή έμμεσα σε κράτη που βρίσκονται σε πόλεμο.
Πηγή: abcnews.al
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος