«Ελπίζω το Ιράν να μη κάνει το λάθος», διεμήνυσε ο Ισραηλινός πρέσβης Νόαμ Κατς, από το Φόρουμ των Δελφών

«Ελπίζω το Ιράν να μη κάνει το λάθος.Το Ισραήλ έχει μια ισχυρή χώρα, έχει πολύ ισχυρά αμυντικά μέτρα και επίσης την δυνατότητα να αντιδρά», διεμήνυσε ο Ισραηλινός πρέσβης Νόαμ Κατς, στην Αθήνα από το Φόρουμ των Δελφών.

Υπενθυμίζεται πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέους φονικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε ομοβροντίες ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ, με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία πως το Ιράν θα προχωρήσει σε επίθεση εναντίον Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ, λιβανική παράταξη προσκείμενη στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες» εναντίον ισραηλινών θέσεων, σε ανταπόδοση ισραηλινών πληγμάτων που έγιναν, κατ’ αυτήν, στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως εντόπισε «περίπου 40 εκτοξεύσεις» από τη λιβανική επικράτεια, διαβεβαιώνοντας πως «ορισμένες» ρουκέτες «αναχαιτίστηκαν» και ότι «δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός». Νωρίτερα, πρόσθεσε, αναχαιτίστηκαν δυο drones μιας κατεύθυνσης, φορτωμένα εκρηκτικά, που εξαπέλυσε η Χεζμπολά εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Στην Ουάσιγκτον, ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως αναμένει το Ιράν να περάσει στη δράση «σύντομα», ερωτηθείς για τις απειλές της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ, στο οποίο προσάπτει την ευθύνη για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος