Ελον Μάσκ: Ο άνθρωπος των 300 δις δολαρίων – Έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με διαφορά

Ελον Μάσκ (Elon Reeve Musk), ένα όνομα συνώνυμο με την πρωτοπορία, τα πλούτη και τα ρεκόρ. Όπως ήταν εδώ και καιρό αναμενόμενο, ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX και πολλών ακόμα εταιρειών, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που η προσωπική του περιουσία ξεπέρασε τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η περιουσία του επιχειρηματία που έχει καταγωγή από τη Νότια Αφρική σήμερα 30 Οκτωβρίου έχει αγγίξει τα 311 δις δολάρια ενώ την Πέμπτη (28/10), ημέρα που έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ, ξεπέρασε τα 302 δις δολάρια!

Ελον Μάσκ: Ο άνθρωπος των 300 δις δολαρίων – Έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με διαφορά

Το νέο αυτό οικονομικό επίτευγμα τον έστειλε στην πρώτη θέση των δισεκατομμυριούχων, σχεδόν 100 δις μπροστά από τον μεγάλο ανταγωνιστή του, Τζεφ Μπέζος της Amazon χάρη στην παραγγελία 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla από την εταιρεία ενοικιάσεων Hertz.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της αξίας του πολυτάλαντου και εκκεντρικού επιχειρηματία, μπορεί να αναλογιστεί ότι η περιουσία του ξεπερνά το ΑΕΠ κρατών όπως η Αίγυπτος, Πορτογαλία, Τσεχία, Ελλάδα, Κατάρ και Φινλανδία.

Τα δε χρήματα που έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ή σε κρυπτονομίσματα ξεπερνούν σε αξία την PayPal, εταιρεία στην οποία υπήρξε συνιδρυτής καθώς και του Netflix.

O ίδιος, αρκετά ενεργός στα social media, προς το παρόν μένει σιωπηλός γι’ αυτήν του την πρωτιά, επιλέγοντας να κάνει ανάρτηση για την αεροναυπηγική του εταιρεία και τη νέα αποστολή της στο διάστημα.

Πηγή: ΒΒC, Bloomberg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος