Ελληνική Wikipedia: Ζητούνται ομογενείς για να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό της

Πρόσκληση στους Έλληνες ομογενείς ανά τον κόσμο να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του περιεχομένου της ελληνικής ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ώστε να γίνει καλύτερη έκανε η ελληνική ομάδα χρηστών Wikimedia User Group Greece.

«Παρά το γεγονός ότι η ελληνική διασπορά ξεπερνά τα 2 με 3 εκατομμύρια Έλληνες σε όλο το κόσμο, οι συνεισφέροντες στην ελληνική Βικιπαίδεια εκτός Ελλάδας και Κύπρου μέχρι τώρα είναι πολύ λίγοι, αλλά έχουν συνεισφέρει σημαντικά. Οι ομογενείς Βικιπαιδιστές μπορούν να προσφέρουν μια διαφορετική οπτική σε θέματα που συνδέονται με την Ελλάδα, αλλά και να βελτιώσουν πολύ την κάλυψη της Βικιπαίδειας στην ελληνική γλώσσα για θέματα εκτός Ελλάδας, επειδή έχουν συχνά άλλα ενδιαφέροντα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ελληνική ομάδα τονίζει ότι, με τη συμμετοχή στα λήμματα της Wikipedia, οι ομογενείς -ιδιαίτερα εκείνοι δεύτερης και τρίτης γενιάς- θα διατηρήσουν ή θα βελτιώσουν τη γνώση της ελληνικής γλώσσας και θα έλθουν σε επαφή με περισσότερους Έλληνες αναγνώστες, διατηρώντας μια σύνδεση παραπάνω με την Ελλάδα.

Η αγγλική Βικιπαίδεια αποτελεί μέχρι στιγμής τη βάση των μεταφράσεων στην ελληνική Βικιπαίδεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος