ΕΛΚ: Στις 6 και 7 Μαρτίου στο Βουκουρέστι το Συνέδριο του κόμματος

Η πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος , θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Βουκουρέστι.

Θα συμμετάσχουν πάνω από 2.000 εκπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, πρόεδροι κομμάτων, αλλά και Ευρωπαίοι Επίτροποι.

Το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Μαρτίου, στη Romexpo, φιλοξενούμενο από το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα.

Το ΕΛΚ περιλαμβάνει 84 κόμματα και εταίρους από 44 χώρες, τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ursula von der Leyen) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Roberta Metsola), αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων από 12 χώρες μέλη της ΕΕ, δέκα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα (178 μέλη) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Στο Συνέδριο στο Βουκουρέστι, το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός του ΕΛΚ πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για νέα θητεία επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η στρατηγική αυτής της πολιτικής οικογένειας για θα συζητηθούν οι ευρωεκλογές 6-9 Ιουνίου και θα εγκριθεί το πολιτικό πρόγραμμα του ΕΛΚ.

«Η απόφαση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας να έρθει στο Βουκουρέστι βασίζεται στον έντονο φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα όλων των αποφάσεων που έλαβαν η Ρουμανία και το PNL τα τελευταία χρόνια. Το συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι είναι επίσης ένδειξη αλληλεγγύης της ΕΕ προς τη Ρουμανία και τα κράτη που βρίσκονται κοντά στον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία. Είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι ηγέτες της ΕΕ είναι μαζί μας και θέλουν να μας στηρίξουν ακόμη περισσότερο», έγραψε ο ευρωβουλευτής του PNL, Siegfried Mureşan, αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης ο Siegfried Mureşan ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ θα αποφασιστούν τρία σημαντικά πράγματα:

θα εγκριθεί το Μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024,

θα αποφασιστεί η στρατηγική του ΕΛΚ για τις εκλογές

θα ψηφιστεί η Ursula von der Leyen ως ο υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα 5 χρόνια

Πηγή: digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος