Ιταλία: Πρόταση συνεργασίας στη Μελόνι από το Δημοκρατικό Κόμμα, λόγω διεθνούς αναταραχής

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η ΓΓ του Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, μίλησε το πρωί της Δευτέρας 15/04 στην έδρα της Ένωσης Ξένου Τύπου της Ιταλίας στη Ρώμη.

Η Σλάιν, κατόπιν επίθεσης του Ιράν εις βάρος του Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου 13/04, επικοινώνησε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, και της πρότεινε μια συνεργασία προς το συμφέρον της Ιταλίας.

Σχετικά με την πρότασή της, η Έλι Σλάιν διερωτήθηκε από την πρόεδρο της Ένωσης, και απάντησε τα εξής:

“Πιστεύω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό, σε μια περίοδο κρίσης και μεγάλης ανησυχίας, να καλέσουμε την κυβέρνηση να μιλήσει άμεσα, πρώτα απ’ όλα για να ανταλλάξουμε τις πρώτες πληροφορίες, αλλά και για να εκφράσουμε όλη την ανησυχία του Δημοκρατικού Κόμματος για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττουμε αυτό, επίσης και πάνω απ’ όλα συνομιλώντας με την κυβέρνηση και προσφέροντας συνεργασία προς το συμφέρον της Ιταλίας. Διαφωνούμε σχεδόν σε όλα σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική, αλλά ζούμε ένα τόσο ανησυχητικό και σοβαρό διεθνές πλαίσιο που για τα θέματα αυτά, ξεκινώντας από τις θέσεις μας, κάνουμε διάλογο. Το έχουμε κάνει και στο Κοινοβούλιο, με κάποια σημαντικά βήματα που θα θυμάστε. 

Από την αρχή αυτής της αναζωπύρωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, από τον Οκτώβριο, το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά με σθένος την κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς και την παροχή όλης της ανθρωπιστικής βοήθειας που είναι απαραίτητη για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας. 

Καταφέραμε επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, να πετύχουμε μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Και ακόμη και εκεί είχε υπάρξει ένα πέρασμα του διαλόγου με την κυβέρνηση που ακολουθήθηκε από μια αποχή, η οποία έβαλε το πρώτο σημείο της πρότασής μας για τη Μέση Ανατολή, και μάλιστα αυτό που αφορούσε την έντονη έκκληση για κατάπαυση του πυρός, να περάσει και να εγκριθεί από τη Βουλή. 

Νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι στη διεθνή πολιτική να βρεθεί έδαφος για διάλογο. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. 

Σαφώς, τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση, υπήρχε μεγάλη ανησυχία, οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να αναζητούν το εύρος αυτής της επίθεσης. Αργότερα, χθες, υπήρξε, όπως γνωρίζετε, συνάντηση σε επίπεδο ηγετών της G7. Όλοι, νομίζω, διαβάσαμε το ανακοινωθέν, μια έκκληση για αποκλιμάκωση, για κατάπαυση του πυρός, την οποία θεωρούμε σημαντική και σημαντική, δεδομένου ότι αυτή ήταν η θέση του Δημοκρατικού Κόμματος εδώ και μήνες. 

Το αίτημά μας προς την κυβέρνηση είναι να κάνει ό,τι είναι δυνατόν με κάθε πολιτικό και διπλωματικό εργαλείο για να συμβάλει, και λόγω της διπλωματικής παράδοσης της Ιταλίας, στην παύση της σύγκρουσης, στην κατάπαυση του πυρός”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος