Ελ Σαλβαδόρ: Σύλληψη ύποπτης Κολομβιανής για τον φόνο εισαγγελέα της Παραγουάης

Array

Μετά από σήμα της Ιντερπόλ, στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο εισαγγελέα της Παραγουάης, συνελήφθη στο Ελ Σαλβαδόρ και θα παραδοθεί στις αρχές της χώρας της η Κολομβιανή, Μάργκαρετ Τσακόν. Κατηγορείται πως είχε ανάμιξη στη δολοφονία του Μαρτσέλο Πέσι, 45 ετών, Παραγουανού εισαγγελικού λειτουργού τον περασμένο Μάιο.

Η Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Μάργκαρετ Τσακόν τη Δευτέρα.

Το θύμα σκοτώθηκε τη 10η Μαΐου 2022, στο νησί Βαρού, ανοικτά της Κολομβίας, όπου πέρναγε τον μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του, την κολομβιανή δημοσιογράφο Κλαούδια Αγκιλέρα. Η κυρία Αγκιλέρα ανακοίνωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως ήταν έγκυος λίγη ώρα προτού εκτελεστεί ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Γουστάβο Βιγιατόρο, επρόκειτο να παραδοθεί εντός ωρών στις κολομβιανές αρχές. Η Τσακόν έφθασε στο Σαλβαδόρ την 26η Μαΐου και έκτοτε ταξίδεψε σε άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, επιστρέφοντας κάθε φορά στο Σαν Σαλβαδόρ, σύμφωνα με τον υπουργό.

Συνελήφθη επίσης Σαλβαδοριανός υπήκοος, που κατηγορείται πως βοηθούσε την κυρία Τσακόν να κρύβεται στη χώρα.

Οι αρχές της Κολομβίας, με τη βοήθεια αυτών των ΗΠΑ και της Παραγουάης, προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ή ποιοι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί του φόνου. Επικρατέστερη εκδοχή, κατά τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, είναι να πρόκειται για συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος με διεθνή δράση.

Άλλα δυο πρόσωπα τα οποία βαρύνουν υποψίες πως ενέχονταν στη δολοφονία συνελήφθησαν στην Κολομβία την Κυριακή.

Τέσσερις κατηγορούμενοι για τη διάπραξη του φόνου του εισαγγελέα Πέσι καταδικάστηκαν στα μέσα Ιουνίου από την κολομβιανή δικαιοσύνη να εκτίσουν βαριές ποινές κάθειρξης —23,5 ετών ο καθένας—, ενώ πέμπτος ύποπτος, που είχε διαφύγει στη Βενεζουέλα, συνελήφθη τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος