Εκτός της κούρσας ο Τζορτζ Πατάκι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Τζόρτζ Πατάκι.

“Ενώ η αποψινή βραδιά αποτελεί το τέλος της πορείας μου για τον Λευκό Οίκο, καθώς αναστέλλω την καμπάνια μου για πρόεδρος, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να εκλέξουμε τον σωστό άνθρωπο, κάποιον που θα μας ενώσει“, δήλωσε ο Πατάκι, ο οποίος σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos ήρθε τελευταίος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Πατάκι, 70, έκανε την ανακοίνωση μέσω διαφήμισης της τηλεόρασης, που μεταδόθηκε στις πολιτείες Άιοβα, Νιού Χάμπσαϊρ και Νότια Καρολίνα, πολιτείες όπου παραδοσιακά διεξάγονται οι τρεις πρώτοι τοπικοί διαγωνισμοί για το χρίσμα του κόμματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η παραίτησή του δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κούρσα του κόμματος γενικά, καθώς παραμένουν 12 υποψήφιοι με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ να ηγείται στις δημοσκοπήσεις, πριν ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί με την Άιοβα την 1η Φεβρουαρίου.

Ο Πατάκι, που είχε βγει κυβερνήτης τρεις φορές και δεν είχε κανένα αξίωμα για δέκα χρόνια σχεδόν, αντιπροσώπευε ήπιες θέσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους συντηρητικούς υποψήφιους, και ως κυβερνήτης της Νέας Υόρκης – μεταξύ των πολιτειών που τείνει συνήθως προς το Δημοκρατικό Κόμμα – υποστήριζε το δικαίωμα στην άμβλωση και είχε υπογράψει αυστηρά μέτρα ελέγχου όπλων.

Όταν μπήκε στον αγώνα τον Μάιο, έκανε έκκληση για απλούστερο φορολογικό κώδικα και υποσχέθηκε ότι θα αναιρέσει το πρόγραμμα υγείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πατάκι έχει δεσμευτεί να μην υποστηρίξει τον Τραμπ αν κερδίσει το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, λέγοντας ότι ο μεγιστάνας ακινήτων είναι ακατάλληλος για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος