Εκτακτη βοήθεια της Κομισιόν στη Σλοβενία για τους πρόσφυγες- Προειδοποίηση Σόιμπλε για έλεγχο εξωτερικών συνόρων

Τρία εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες αναμένονται μέχρι το 2017 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπολογίζοντας ότι η εισροή θα αυξήσει τον πληθυσμό της Ευρώπης κατά 0,4%.

Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πιέρ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι η επίδραση θα είναι θετική για την ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς το ΑΕΠ θα αυξηθεί  κατά 0,3% , το 2017.
Η μεταναστευτική ροή θα αυξήσει βραχυπρόθεσμα τις κρατικές δαπάνες και μεσοπρόθεσμα θα αυξήσει το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό, ευνοώντας την ανάπτυξη, εξήγησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενέκρινε έκτακτη βοήθεια ύψους 10,17 εκατ. ευρώ προκειμένου να βοηθήσει τη Σλοβενία να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή μεταναστών, που αυξήθηκε από τις 16 Οκτωβρίου, όταν η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορα της , εκτρέποντας το ρεύμα προς τα δυτικά.

Στο μεταξύ,ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι: η Ευρώπη χρειάζεται να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσηςΑν η Ευρώπη δεν είναι ικανή να ανακτήσει κάποιον έλεγχο επί των εξωτερικών συνόρων της, η Ευρώπη των ανοικτών συνόρων και η Συμφωνία Σένγκεν θα καταστραφούν, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή:ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος