Επιβεβαιώνεται τελικά η φήμη ότι ακυρώθηκε η φυσική συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα (28/4) σε προεκλογική συγκέντρωση στα Άδανα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας, θα συνδεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στην τελετή για τα εγκαίνια μίας Γέφυρας Μαρτύρων στην περιοχή.
Χτες ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, ταλαιπωρημένος και ωχρός κατά την ομιλία του στην τελετή για τον ανεφοδιασμό του πυρηνικού σταθμού Ακουγιου με ραδιενεργό καύσιμο. Δεν είχε φυσική παρουσία κατόπιν συστάσεων των γιατρών του. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά ο Τούρκος πρόεδρος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.
Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στις δύο επόμενες μεγάλες προεκλογικές συγκέντρωσεις. Για το Σάββατο προγραμματίζεται ανοικτή συγκέντρωση στη Σμύρνη και για την Κυριακή στην Άγκυρα.
Δημοσίευμα αναφέρει ότι μπορεί και να έπαθε τροφική δηλητηρίαση από κάποιο μπακλαβά που του προσέφεραν κατά την περιοδεία του στην επαρχία του Σαγγάριου. Η κυρία που του το προσέφερε είπε ότι έφαγαν και άλλοι και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Ακόμα, υπήρξε κάποια πληροφορία ότι έγινε προσαγωγή της αλλά εκείνη το διέψευσε.
Την ίδια ώρα, ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού HDP Μιτχάτ Σαντζάρ ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι το κόμμα του θα στηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου στην προεδρική κούρσα.
«Αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον Κιλιτσντάρογλου. Βασική μας προσδοκία είναι να αναλάβουμε την ευθύνη για το άνοιγμα του δρόμου προς την ειρήνη.
Η κουρδική ψήφος που υπολογίζεται γύρω στο 10% είναι πολύ σημαντική παράμετρος για να εξασφαλίσει ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης τη νίκη πιθανότατα από τον πρώτο γύρο.
Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης, Αριάνα Φερεντίνου | ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος