Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποκαλύψεις που δημιουργούν ελπίδες για στοιχεία – Πού συνεχίζονται οι έρευνες

Οι Αρχές θα ερευνήσουν σήμερα για τρίτη ημέρα μια απομακρυσμένη λίμνη στην Πορτογαλία, αφού ένας “πολύ αξιόπιστος” πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν επισκέφθηκε το σημείο λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ επισκέφθηκε το φράγμα Αράντε, πιθανώς μαζί με άλλους, λίγο μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού από το κρεβάτι του τον Μάιο του 2007, όπως δήλωσε στην αστυνομία ένας πρώην φίλος του. Ο 45χρονος Μπρούκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως “μικρό κομμάτι παραδείσου”. Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο διακοπών Praia da Luz, όπου απήχθη η Μαντλίν.

Ο πληροφοριοδότης έδωσε στους ντετέκτιβ “λεπτομέρειες” που πήραν “πολύ σοβαρά” και οι αρχές “έχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να βρουν στοιχεία” στην περιοχή. Η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι αρχές αναζητούν κομμάτια ρούχων και παλιά κουρέλια που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνισή της – ιδιαίτερα τις ροζ πιτζάμες που φορούσε τη νύχτα που εξαφανίστηκε.

Η γερμανική αστυνομία ελπίζει επίσης να βρει στοιχεία για άλλα πιθανά θύματα που πιστεύεται ότι είχαν γίνει στόχος του καταδικασμένου Brueckner στο Algarve. Η αστυνομία χρησιμοποίησε πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη για να δώσει στις ομάδες έρευνας χάρτες με λεπτομερείς τοποθεσίες για ανασκαφές κοντά στο φράγμα Αράντε.

Το φράγμα βρίσκεται κοντά στην πόλη Silves, όπου ένας οδηγός φορτηγού είχε ισχυριστεί ότι είδε μια γυναίκα να παραδίδει ένα παιδί που έμοιαζε με την Μαντλίν σε έναν άνδρα δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού παιδιού.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην ακτή, καθώς η στάθμη του νερού στο φράγμα είναι σημαντικά χαμηλότερη λόγω των λιγοστών βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν έχουν δει δύτες να επιχειρούν στην περιοχή, αν και βρίσκονται σε ετοιμότητα. Η περιοχή αναζήτησης έχει επίσης επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει μια ζώνη που σήμερα καλύπτεται από βλάστηση, δήλωσε πορτογαλική πηγή στη Sun. Οι αξιωματούχοι κόβουν την βλάστηση για να μπορέσουν να εξετάσουν το έδαφος.

Είναι σαφές ότι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό εδώ και τους έχει δοθεί περισσότερος χρόνος για να το ψάξουν“, δήλωσε ο εσωτερικός συνεργάτης, προσθέτοντας ότι ‘οι ενδείξεις’ δείχνουν ότι η επιχείρηση μπορεί να συνεχιστεί και μετά την Πέμπτη.

Η πρώτη μεγάλη έρευνα για το νήπιο εδώ και εννέα χρόνια έρχεται μετά την ανακάλυψη από τη γερμανική αστυνομία φωτογραφιών του Μπρούκνερ στον αυτοαποκαλούμενο “μικρό παράδεισο” του στην πορτογαλική περιοχή, όπως γίνεται αντιληπτό. Οι Γερμανοί εισαγγελείς κατονόμασαν πέρυσι τον καταδικασμένο για κακοποίηση παιδιών και εμπόριο ναρκωτικών Brueckner ως τον κύριο ύποπτο για την εξαφάνιση της Μακάν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα στη Γερμανία για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μακάν.

Η υπόθεση, που παραμένει άλυτη τα τελευταία 16 χρόνια, παραμένει ένα μυστήριο καθώς δεν έχει βρεθεί ποτέ σορός. Προκάλεσε φρενίτιδα στα Μέσα Ενημέρωσης στη Βρετανία, ενώ τις εξελίξεις παρακολουθούσαν και τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος