Έκρηξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ – Νεκροί και τραυματίες

Array

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, δήλωσε ο Αμπντούλ Νάφι Τάκορ εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

«Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ένας αριθμός συμπατριωτών μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την έκρηξη», επεσήμανε ο Τάκορ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι οι αρχές ερευνούν το συμβάν.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας και το υπουργείο Εσωτερικών.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη λίγο πριν τις 8 το πρωί, τοπική ώρα. Η περιοχή γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί.

Αν και οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι η κατάσταση ασφαλείας της χώρας έχει βελτιωθεί από τον Αύγουστο του 2021, όταν κατέλαβαν και πάλι την εξουσία στη χώρα, στη χώρα έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις, την ευθύνη για κάποιες από τις οποίες ανέλαβε το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 12 Δεκεμβρίου το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο της Καμπούλ όπου διέμεναν Κινέζοι επιχειρηματίες. Πέντε πολίτες της Κίνας είχαν τραυματιστεί από την επίθεση αυτή, στη διάρκεια της οποίας ένοικοι του ξενοδοχείου πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά στο κτίριο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος