Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη – Ένας τραυματίας

Array

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη ειδοποίησε την Εθνική Αστυνομία αυτή την Τετάρτη μετά την καταγραφή μιας έκρηξης που τραυμάτισε έναν εργαζόμενο στην διπλωματική αντιπροσωπεία ενώ χειριζόταν μία επιστολή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο φάκελος είχε ως παραλήπτη τον Ουκρανό πρέσβη και ο υπάλληλος το άνοιξε στον κήπο της πρεσβείας. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομία, για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με δικά του μέσα στο Νοσοκομείο Nuestra Señora de América, στην Calle Arturo Soria στη Μαδρίτη.

Η ειδοποίηση της αστυνομίας για την έκρηξη καταχωρήθηκε στις 13:15 (14.15 ώρα Ελλάδας) στην Ουκρανική πρεσβεία (οδός Ronda de la Abubilla 52), και ειδικοί αστυνομικοί της Tedax και εκπαιδευμένοι σκύλοι έσπευσαν στην πρεσβεία.

Η επιστολή, σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν είχε εντοπιστεί από την ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη.

Την υπόθεση αναλαμβάνει η Audiencia Nacional, το ειδικό δικαστικό σώμα που ασχολείται με ανάλογες υποθέσεις.

Η περιοχή Ορταλέθα όπου βρίσκεται η ουκρανική πρεσβεία δεν είναι πυκνοκατοικημένη και στην περιοχή υπάρχουν και άλλες πρεσβείες. Πρόκειται για περιοχή με μονοκατοικίες.

Μαδρίτη – Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος