Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Νέο βίντεο με την πορεία της βομβίστριας στον πεζόδρομο Ιστικλάλ

Στην Τουρκία και το μακελειό της Κωνσταντινούπολης, νέο βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στο οποίο φαίνεται η πορεία της ύποπτης Αχλάμ Αλμπασίρ μέχρι να αφήσει σε παγκάκι το δέμα με τα εκρηκτικά.

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με την πορεία της ύποπτης βομβίστριας στην πλατεία Ταξίμ λίγο πριν από τη φονική έκρηξη με τους έξι νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες.

Στο βίντεο φαίνεται η νεαρή γυναίκα κουρδικής καταγωγής να φτάνει την Κυριακή 13/11 στον πεζόδρομο Ιστικλάλ. Με ένα σακίδιο στην πλάτη και μια μαντίλα στο κεφάλι για να μην αναγνωρίζεται κάθεται σε ένα παγκάκι για 41 λεπτά. Όπως κατέγραψαν οι κάμερες στις 16.21 (τοπική ώρα) να αφήνει το σακίδιό της και να απομακρύνεται στην πλατεία Ταξίμ. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με θύματα αθώους περαστικούς.

Οι τουρκικές αρχές είχαν δώσει και στη δημοσιότητα το βίντεο από τη σύλληψή της. Σε αυτό φαίνονται οπλισμένοι αστυνομικοί που μπαίνουν με όπλα σε ένα σπίτι ενώ στη συνέχεια ακολουθεί πλάνο με μια γυναίκα στο πάτωμα στην οποία δένουν τα χέρια κι έναν εκ των αστυνομικών να τη σημαδεύει.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος