Εκρήξεις στο Κίεβο: Στα καταφύγια οι κάτοικοι – Δύο νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την αεροπορική επιδρομή

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram παροτρύνοντας τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα καταφύγια.

Ψάχνουν στα συντρίμμια για θύματα

Το Κίεβο έζησε σήμερα το πρωί τη μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή «από την άνοιξη», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ο οποίος νωρίτερα έκανε λόγο για δυο θανάτους εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών πυραύλου.

«Νυχτερινή αεροπορική επιδρομή. Το Κίεβο δεν είχε γνωρίσει τόσο ισχυρή επίθεση από την άνοιξη. Ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση (…) με drones και πυραύλους», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Πόπκο, διευκρινίζοντας πως «συνολικά, καταστράφηκαν πάνω από 20 στόχοι» στον αέρα από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Δυστυχώς, εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου (…) δύο άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε», ανέφερε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram.

Τον ίδιο απολογισμό έδωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, κάνοντας επίσης λόγο για πτώση συντριμμιών από στόχους που καταστράφηκαν στον αέρα πάνω σε αρκετά κτίρια στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόσωπο που τραυματίστηκε χτυπήθηκε από θραύσματα γυαλιών. Αρκετά κτίρια έχουν πάρει φωτιά, πρόσθεσε ο δήμαρχος της πόλης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters,Nexta, The Kyiv Independent

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος