Ekrem Eddy Guzeldere στην ΕΡΤ: Καταστράφηκαν ακόμα και κτίρια τριών – τεσσάρων ετών

Για τους σεισμούς στην Τουρκία μίλησε στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο Ekrem Eddy Guzeldere, ερευνητής και πολιτικός επιστήμονας ΕΛΙΑΜΕΠ.

«Τα περισσότερα κτίρια που κατέρρευσαν είναι κτίρια κατοικιών αλλά και κάποια νοσοκομεία. Κατέρρευσε και το κτίριο του αντίστοιχου ΕΚΑΒ στην Ελλάδα. Αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες διάσωσης» είπε και συνέχισε:

«Ο κόσμος δεν πεθαίνει μόνο εξαιτίας του σεισμού, είδαμε τι συνέβη και στην Ιαπωνία, ο κόσμος πεθαίνει επειδή αυτά τα κτίρια δεν είναι ασφαλή, πεθαίνουν σε κτίρια που είναι υπό κατάρρευση. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πόσα καινούρια κτίρια τριών –τεσσάρων ετών έχουν καταστραφεί».

Τέλος είπε ότι «πρέπει να γίνει μία εις βάθος έρευνα που είναι δυνατή με μία άλλη κυβέρνηση. Η ίδια κυβέρνηση δεν θα ερευνήσει στα δικά της σφάλματα. Όμως πολλές κατασκευαστικές εταιρείες εξοικονομούν σε υλικά. Οι έλεγχοι δεν γίνονται σωστά και πολλές φορές οι ελεγκτές και οι επιθεωρητές δωροδοκούνται για να κοιτάξουν στην άλλη μεριά. Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τον μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη το 1999».

Όσο για το αν είναι αλήθεια ότι πριν από τις εκλογές υπάρχει μαζική νομιμοποίηση παράνομων κτιρίων ειπε: «Πάντοτε υπήρχαν αμνηστίες αν θέλετε για παράνομα κτίρια κατά τη διάρκεια των δεκαετιών και είναι σίγουρο ότι αν δεν είχε συμβεί αυτός ο σεισμός και πάλι αυτό θα είχε συμβεί πριν από τις εκλογές. Αυτές οι, αν θέλετε νομιμοποιήσεις, γίνονται πάντα, είναι τακτικό φαινόμενο στις εκλογές».

Πηγή: ΕΡΤ

Η ΕΡΤ στο Χατάι: Συγκλονίζουν οι ηρωικοί Έλληνες διασώστες – Συνεχίζουν να ανασύρουν εγκλωβισμένους (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος