Εκουαδόρ: Δημοσιογράφος τραυματίζεται απο βόμβα σε USB stick που έλαβε ταχυδρομικώς

Εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν κρυμμένος σε ένα USB stick τραυμάτισε δημοσιογράφο στον Εκουαδόρ. Παρέλαβε τη συσκευή μέσω επιστολής και η έκρηξη σημειώθηκε όταν συνέδεσε το USB stick στον υπολογιστή της αίθουσας σύνταξης.

Εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν κρυμμένος σε ένα USB stick τραυμάτισε δημοσιογράφο στον Εκουαδόρ. Παρέλαβε τη συσκευή μέσω επιστολής και η έκρηξη σημειώθηκε όταν συνέδεσε το USB stick στον υπολογιστή της αίθουσας σύνταξης, γράφει το BBC.

Ο παρουσιαστής Λένιν Αρτιέντα τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στη μέση της αίθουσας σύνταξης. Είπε ότι η συσκευή έμοιαζε με ένα USB stick που το σύνδεσε στον υπολογιστή του και εξερράγη.

Αρκετοί δημοσιογράφοι στον Εκουαδόρ έχουν γίνει στόχος εκρηκτικών μηχανισμών που αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου. Το Τμήμα του Γενικού Εισαγγελέα του Ισημερινού επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τρομοκρατία.

Τουλάχιστον πέντε διαφορετικές οργανώσεις στον Ισημερινό παρέλαβαν τέτοιου είδους συσκευές που περιείχαν εκρηκτικά στρατιωτικής ποιότητας. Ο Ισημερινός βιώνει μια αύξηση της βίας ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού μεταξύ συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών. Η χώρα είναι επίσης μια σημαντική διαδρομή για διακινητές από το Περού και την Κολομβία.

Πηγή: Digi24.ro

Mετάφραση Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος