Εκνευρισμός στην Άγκυρα – Αναταράξεις και προκλήσεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Για περιοδεία στη Δυτική Αφρική αναχώρησε ο πρόεδρος Ερντογάν, με τον εκνευρισμό της Άγκυρας να παραμένει για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία. Σχετικές αναφορές κάνει σήμερα ο εμπνευστής του τουρκολιβυκού μνημονίου Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναχώρησε χθες για την Δυτική Αφρική, αλλά ο εκνευρισμός της Άγκυρας παραμένει. Το τουρκικό νόμισμα συνεχίζει και σήμερα να καταρρέει και οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ θα επηρεάσει πολύ αρνητικά την πολιτική της Άγκυρας στην περιοχή.

Ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, εμπνευστής του τουρκο-λιβυκού μνημονίου προειδοποιεί για τα χειρότερα. “Προειδοποιώ! Δεν είναι σύμπτωση το ότι ο Δένδιας αναφέρεται στην Απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995 για casus belli.Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να καταληφθεί από φρενίτιδα και να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα. Πρέπει να ληφθούν τώρα οι απαραίτητες προφυλάξεις, να δοθούν προειδοποιήσεις και να τονιστεί έντονα η αποφασιστικότητά μας ότι δεν θα δεχτούμε ποτέ τέτοια τρέλα”, δηλώνει ο Γιαϊτζί σε σημερινή έκδοση τουρκικής εφημερίδας.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος