Εκλογές στη Γερμανία: Ανοίγουν το πρωί οι κάλπες της πιο αμφίρροπης αναμέτρησης

Στις κάλπες προσέρχονται οι Γερμανοί την Κυριακή για τις κρίσιμες ομοσπονδιακές εκλογές, που σηματοδοτούν το τέλος της πολιτικής διαδρομής της Άγκελα Μέρκελ. Όλα παραπέμπουν σε ένα εκλογικό θρίλερ αφού το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών συρρικνώνεται, αλλά και σε μετεκλογικό σήριαλ… Tο ενδιαφέρον των υποψηφίων στράφηκε στην προσέλκυση των αναποφάσιστων που θα κρίνουν τον νικητή, καθώς οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στα όρια του στατιστικού λάθους.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται ότι θα είναι οριακό και ο νικητής θα κριθεί στο νήμα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται το Σοσιαλδηκρατικό κόμμα SPD με ποσοστά μεταξύ 25 – 26%. Η Χριστιανική Ένωση CDU/CSU ανέκαμψε την τελευταία εβδομάδα και μείωσε τη διαφορά σε 1-4%, στα όρια του στατιστικού λάθους. Οι Πράσινοι με την Αναλένα Μπέρμποκ, που για κάποια στιγμή είχαν βρεθεί και πρώτοι, έχουν υποχωρήσει στην τρίτη θέση σε απόσταση από τα άλλα δύο κόμματα.

Με πανηγυρικό τρόπο, Χριστιανο-δημοκράτες και Χριστιανο-κοινωνιστές έκλεισαν την προεκλογική περίοδο στο Μόναχο.

Η Άνγκελα Μέρκελ παρότρυνε τους ψηφοφόρους να προτιμήσουν την εμπειρία της κεντροδεξιάς δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στον Άρμιν Λάσετ, ο οποίος συσπειρώνει τον συντηρητικό χώρο προειδοποιώντας για αριστερή στροφή της Γερμανίας αν κερδίσει ο Όλαφ Σολτς και συνεργαστεί με την Αριστερά.

Σίγουρος για τη νίκη δήλωσε από την Κολωνία ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, που διατηρεί το προβάδισμα στις μετρήσεις.

Το «μομέντουμ» είναι του SPD που είναι σταθερά πρώτο στις δημοσκοπήσεις, είπε ο κ.  Σολτς.

Στο Ντίσελντορφ, η ηγέτης των Πρασίνων υποσχέθηκε μια νέα αρχή για την κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας ότι «αυτές οι εκλογές είναι εκλογές για το κλίμα», και «παίζονται τα πάντα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος