Εκλογές 2023: Το Σάββατο στις κάλπες οι Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι εγγεγραμμένοι Έλληνες, με βάση τις αιτήσεις εγγραφής στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού που είχαν υποβληθεί έως και την Τετάρτη 17/05/2023 είναι 5.624 και συγκεκριμένα:

  • Λονδίνο: 4.414
  • Εδιμβούργο: 339
  • Γλασκώβη: 150
  • Μπέρμιγχαμ: 355
  • Ληντς: 366

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καθορισθεί 13 εκλογικά τμήματα ως εξής: Λονδίνο (9 εκλογικά τμήματα), Εδιμβούργο (1), Γλασκώβη (1), Μπέρμιγχαμ (1) και Ληντς (1).

Στο Λονδίνο θα λειτουργήσουν δύο (2) εκλογικά καταστήματα: α) στο κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας (1Α Holland Park, W11 3TP), όπου θα ψηφίσουν εκλογείς με επίθετα που αρχίζουν από Α έως ΜΟΥΛ, και β) στο Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου (3 Pierrepoint Rd, W3 9JR West Acton), όπου θα ψηφίσουν εκλογείς με επίθετα που αρχίζουν από ΜΟΥΝΤ έως Ω.

Στη Γλασκώβη η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Ελληνικό Σχολείο Αγ. Λουκά Γλασκώβης, το οποίο στεγάζεται σε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγ. Λουκά, Greek Orthodox Cathedral of Saint Luke, 27 Dundonald Rd, Glasgow G12 9LL.

Στο Εδιμβούργο η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Ελληνικό Σχολείο Αγ. Ανδρέα Εδιμβούργου, το οποίο στεγάζεται στο οικόπεδο της παλαιάς Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγ. Ανδρέα, 2 Meadow Ln, Edinburgh, EH8 9 NR.

Στο Ληντς η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Κτίριο Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Τριών Ιεραρχών, Ληντς, Greek Orthodox Community of Leeds, The threeHierarchs, 57 Harehills Avenue, Leeds LS8 4EU.

Στο Μπέρμιγχαμ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Κτίριο Ελληνικής Κυπριακής Εστίας, The Midlands Greek andCypriot Association, Magnet Centre Park Approach, Birmingham B23 7SJ.

Για τη διευκόλυνση της ψηφοφορίας έχουν ορισθεί έξι (6) επόπτες εκλογών για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα η ψηφοφορία ενεργείται ενώπιον εφορευτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, ως Πρόεδρο, και από τρεις (3) εκλογείς, από αυτούς που έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού της οικείας διπλωματικής περιφέρειας.

Οι Έλληνες πολίτες – εκλογείς στο ΗΒ είναι οι πλέον πολυάριθμοι μεταξύ των χωρών όπου διεξάγονται εκλογές Ελλήνων Εξωτερικού.

Ανταπόκριση – Ηνωμένο Βασίλειο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος