Εκκενώθηκε τo Oλυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου – Διαρροή χλωρίου προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα

Πάνω από 200 άτομα απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Κέντρο Υγρού Στίβου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ στο ανατολικό Λονδίνο το πρωί της Τετάρτης, εξαιτίας διαρροής χημικού αερίου. Συνολικά ασθένησαν 77 άνθρωποι, εκ των οποίων  29 χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία του Λονδίνου με αναπνευστικά προβλήματα. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν οι υπηρεσίες άμεσης δράσης, μεταξύ αυτών 13 ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αρκετά περιπολικά το οποία και απομόνωσαν το χώρο.

Όπως έγινε γνωστό το περιστατικό οφείλεται στην έκλυση μεγάλης ποσότητας αερίου χλωρίου κατά την παραλαβή φορτίου χημικών για τον καθαρισμό της πισίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αέριο, έχει έντονη οσμή χλωρίνης, και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων Λονδίνου ανταποκρίθηκε σε κλήσεις για ανθρώπους με δυσκολία στην αναπνοή. Τα πληρώματα των ασθενοφόρων περιέθαλψαν αρκετούς ανθρώπους καθώς υπήρξε απελευθέρωση αερίου του χλωρίου μέσα στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε ότι «μεγάλη ποσότητα αερίου χλωρίου» εκκενώθηκε μέσα στο Κέντρο Υδάτων στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth στο ανατολικό Λονδίνο λόγω «χημικής αντίδρασης».

«Ενώ αερίζουμε τις εγκαταστάσεις, θα ζητούσαμε από τους κατοίκους που βρίσκονται σε μικρή απόσταση να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα τους», ανέφερε η Πυροσβεστική στο Twitter.

Το Ολυμπιακό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ χτίστηκε και φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Οι διαχειριστές του πάρκου δήλωσαν νωρίτερα ότι «υπάρχουν πολλά θύματα με αναπνευστικές δυσκολίες» που βρίσκονταν υπό τη φροντίδα του προσωπικού πρώτων βοηθειών.

Η περιοχή αποκλείστηκε και εκκενώθηκε ενώ ακόμη δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στην πισίνα εκείνη τη στιγμή.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan είπε ότι ήταν σε στενή επαφή με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και προειδοποίησε τους ανθρώπους να αποφύγουν το Ολυμπιακό πάρκο.

Η London Legacy Development Corporation (LLDC) που διαχειρίζεται το Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 10.00 GMT (12.00 ώρα Ελλάδος) και ότι η περιοχή αποκλείσθηκε και εκκενώθηκε.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών που βρίσκονται επί τόπου. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα αριθμός ανθρώπων με αναπνευστικές δυσκολίες που περιθάλπονται από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου».

H Πυροσβεστική Υπηρεσία επίσης βρίσκεται επί τόπου ενώ έγραψε στο τουίτερ για “χημικό περιστατικό” στο Υδάτινο Κέντρο στο Ολυμπιακό Πάρκο Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος